Over Vis van Job

Visserij / Verhaal achter visser en vis / Kennis/ Geduld / Rekening houden met natuurlijke elementen / TH16 / TH17 / Zegenvisserij, op hoop van Zegen / Zeeuwse Bottarga / Visstandonderzoek mbv ankerkuil / Volgende generatie

ALLEMAAL BEGRIPPEN DIE BIJ DE “WERELD VAN JOB”HOREN

 

Al generaties lang wordt de visserij op harders en zeebaars uitgeoefend door de familie Bout.

 

Van vader op zoon is de kennis en ambachtelijkheid overgegaan en ook Sjaak, de volgende generatie, heeft de ambitie beroepsmatige visser te zijn.

 

In de loop van de tijd is de beroepsvisserij in allerlei facetten van het vissersleven veranderd. Naast het vissen doen wij met de ankerkuil visstand onderzoek op de Nederlandse en Belgische wateren. Dit geeft een schat aan informatie.

 

Ook uit de vangst van harders maken we Zeeuwse  bottarga. Dit is gezouten en gedroogde kuit, een specialiteit. Een echte smaakmaker!

In 2020 heb ik als vissersvrouw het plan opgevat om op vrijdag en zaterdag broodjes vis en diverse vissoorten te bezorgen in Tholen. Ook is er aan de loods een afhaalpunt.

 

Wij hopen dat wij door al deze activiteiten, zowel op het water als op de wal, vissers kunnen en blijven zijn, nu en in de toekomst.